bobath-sl-logo

BOBATH TEČAJI IN DELAVNICE

Registracija

Inštruktorji

title-line
Tatjana Portret_Natural

Tatjana Jeglič, dipl.fiziot.,Bobath terapevt, IBITA inštruktorica

title-line

Tatjana Jeglič je diplomirala leta 2004 na Visoki šoli za zdravstvo, smer fizioterapija. Že kot študentka fizioterapije je pridobivala klinične izkušnje v različnih nevroterapevtski centrih in nato svojo poklico pot pričela v dnevnem centru za obravnavo in varstvo oseb s pridobljeno možgansko poškodbo. Takoj po zaključenem študiju je pričela z izobraževanji na področju Bobath koncepta tako v Sloveniji kot v tujini. Leta 2011 je pridobila mednarodni naziv Ibita inštruktor in od takrat naprej vodi Bobath osnovne tečaje.

Ker Tatjana verjame, da je človeško telo in delovanje posameznika v različnih okoljih velika sestavljanka, je svoja izpopolnjevanja nadaljevala na različnih področjih. Tako je pridobila ustrezna praktična in teoretična znanja iz sklepne mobilizacije, manipulacije fascij, mobilizacije perifernega živčnega sistema, vestibularne rehabilitacije, z omejevanjem gibanja spodbujajoče terapije, motorično-vedenjske terapije, stopnjevane motorične predstave, terapije s pomočjo virtualne realnosti, uporabe robotike v nevroterapiji, uporabi aparaturnih tehnik kot so udarni valovi, visokotnoska terapija in vibracijska terapija za nevrološka stanja, ipd.

Leta 2013 je ustanovila nevroterapevtsko kliniko v Ljubljani, Center Fizioterapije Ljubljana, kjer uspešno izvajajo intenzivne programe za okrevanje po možganski kapi in ostalih nevroloških stanjih. Poleg tega je klinika učna baza za študente fizioterapije, ki si želijo pridobiti klinične izkušnje in teoretične predpostavke za delo z nevrološkimi bolniki.

Tatjana sodeluje tudi z različnimi fakultetami na programih dodiplomskega študija fizioterapije, kjer vodi nevroterapevtsko usmerjene specializirane laboratorijske vaje in seminarje.

Link: https://www.fizioterapijaljubljana.si