bobath-sl-logo

BOBATH TEČAJI IN DELAVNICE

Registracija

Bobath delavnice

title-line

Vse tečaje/delavnice in seminarje, ki jih organizira Center Fizioterapije Ljubljana vodijo mednarodni inštruktorji. Tečaj je del specialističnih znanj za nevrofizioterapijo odraslih.Udeleženci strokovnega srečanja bodo prejeli dokazila/mednarodni certifikat skladno s Pravilnikom (Uradni list RS, št. 92/06 in 42/17).

Tisti udeleženci, ki razmišljate o namestitvi v Ljubljani za čas trajanja izobraževanja, vam v sodelovanju z butičnim hotelom v Ljubljani ponujamo posebne cene nočitev. Do posebnih popustov nočitev pridete preprosto s klikom na sledečo povezavo: POSEBNA PONUDNA CFL – AHOTEL

Tematika: Pomen terapije obraza, vratu in intraoralne votlinę na graditev posturalne stabilnost in telesne sheme pri osebah z nevrološko simptomatiko – Bobath koncept

Inštuktor: Tatjana Jeglič, IBITA Basic Course Instructor (www.ibita.org)

Termin: 17. in 18.10.2024

Jezik: slovenščina

Kraj / lokacija: Center Fizioterapije Ljubljana, Frankopanska 8, 1000 Ljubljana www.fizioterapijaljubljana.si

Število udeležencev: maksimalno 12

Število ur: 20h (1h=45min)

Preizkus znanja: NE

Cena: 600,00 € (DDV vključen);

Opis Bobath obnovitvene delavnice

za odrasle z nevrološko simptomatiko (možganska kap, nezgodna poškodba možganov, Multipla skleroza,…)

Obnovitvene Bobath delavice so namenjene fizioterapevtom in delovnim terapevtom, ki že imajo mednarodni IBITA certifikat Bobath osnovnega tečaja, si pa želijo osvežiti in obnoviti prodobljeno teoretično in praktično znanje kliničnega sklepanja in vešče facilitacije.

Bobath delavnice praviloma trajajo 2 zaporedna dneva in je sestavljena iz teoretičnih predavanj, laboratorijskih vaj (praktične vaje na udeležencih), ter demonstracije ocenjevanja in obravnave nevrološkega pacienta s strani inštruktorja.

Cilji Bobath obnovitvene delavnice so: 

 • Ponovitev anatomije obraza, vratu, vestibularnega sistema, vidnega sistema
 • Poglobljeno razumevanje aferentnih prilivov iz obraznega in cervikalnega dela telesa in njihov vpliv na posturalno kontrolo ter graditev telesne sheme.
 •  Poglobljeno razumevanje aferentnih prilivov iz vidnega in vestibularnega sistema in njihov vpliv na posturalno kontrolo ter graditev telesne sheme. 
 • Poglobljeno razumevanje aferentnih prilivov iz intraoralne voltline in njihov vpliv na posturalno kontrolo ter graditev telesne sheme. 
 • Razvijanje praktičnih veščin udeležencev in sposobnost opazovanja, analize gibanja in facilitacije gibanja ter funkcij optokinetike in vestibularne terapije z uporabo modela klinične prakse Bobath koncepta.
 • Zagotavljanje možnosti za razvijanje sposobnosti kliničnega sklepanja in praktičnih veščin  pri obravnavi nevrološkega pacienta.
 • Novosti v facilitacijskih tehnikah obravnave nevrološkega klienta.

NAČIN PRIJAVE IN PLAČILNI POGOJI

Na tečaj / seminar / delavnico se prijavite preko registracijskega obrazca. Kotizacija za tečaj se plača na podlagi poslanega predračuna do datuma navedene valute na predračunu. Če kotizacija ni nakazana v do valute na predračunu/ponudbi, vas ne bomo smatrali za resnega udeleženca in bomo mesto predali nekomu drugemu! V primeru plačila kortizacije po izvedenem tečaju, se cena tečaja poviša za 10% osnovne cene tečaja/delavnice.

V primeru obročnega odplačevanja za samoplačnike prosimo, da sledite opombam na ponudbi.

V primeru odpovedi udeležbe, se bodo zaračunali stroški izobraževanja in sicer:

 • do 30 dni pred pričetkom tečaja, 10% cene delavnice
 • 29 do 20 dni pred pričetkom tečaja, 30% cene delavnice
 • 19 do 10 dni pred pričetkom tečaja, 50% cene delavnice
 • 10 do 8 dni pred pričetkom tečaja, 80% cene delavnice
 • manj kot 7 dni pred pričetkom tečaja 100% cene delavnice